Mutlu Bir İlişki İçin Dikkat Edeceğiniz 6 Önemli Unsur

0 368

Mutlu Bir İlişki İçin Dikkat Edeceğiniz 6 Önemli Unsur nelerdir yazımızda maddeler halinde sıralıyacağız. Günümüzde ilişkileri sürdürmek oldukça zor hale geldi. Çoğumuz kendi ayakları üzerinde durmayı öğrendiğimizdenmi olsa gerek ya da dahamı tahammülsüz olduk sebebini bilemiyoruz. İlişkimizde en ufak bir şeyde hemen anında çekip giden, bir kıvılcımla büyük yangınlar çıkaran bir beraberlikler içine girdik. Ama bu durumu ortadan kaldırabilmek çok kolay. Sizlere vereceğimiz 6 önemli kritik noktaya dikkat eder ve uygularsanız ilişkileriniz oldukça uzun süreli ve düzeyli gidecektir.

Partnerlerin arasında ki sevgiyi, sık sık ortaya çıkan tartışmalar ve kavgalar sonucu kaybetmemek için yazımıza kulak vermnizi istiyoruz. İlişkinizi kurtaracak 6 önemli kritik adımları hemen sizlerle paylaşalım.

Mutlu İlişki Nasıl Olmalı?

Mutlu İlişki Nasıl Olmalı, Neler Yapmalıyız?

Mutlu bir ilişki, karşılıklı saygı, anlayış, iletişim ve bağlılık temelinde oluşturulur. İşte sağlıklı bir ilişkinin olmazsa olmaz özellikleri ve yapılması gerekenler:

İletişim:
Açık iletişim kurun. Duygularınızı ve düşüncelerinizi dürüst bir şekilde paylaşın.
Birbirinizi dinleyin ve empati gösterin.

Tartışmaları yapıcı bir şekilde yönetin ve kırıcı olmaktan kaçının.
Saygı:

Karşılıklı saygı temel bir ilkedir. Birbirinizin sınırlarına ve özel alanlarına saygı gösterin.
Fikir ayrılıklarına rağmen, karşılıklı olarak birbirinize saygı gösterin.

Anlayış:
Partnerinizin duygusal ihtiyaçlarını anlamaya çalışın.
Zor zamanlarda birbirinize destek olun ve birbirinizi anlamaya çalışın.

Ortak Hedefler:
Gelecek planları yapın ve ortak hedefler belirleyin.
Birlikte çalışarak, ortak amaçlara ulaşmak için çaba sarf edin.

Bağımsızlık ve Özgürlük:
Her iki partnerin de bireysel özgürlüğüne ve bağımsızlığına saygı gösterin.
Birbirinize alan tanıyın ve kendi hobilerinizi sürdürmeye özen gösterin.

Güven:
Güven temel bir unsurdir. Birbirinize güvenin ve güvenilir olun.
Güveni sarsacak davranışlardan kaçının ve sorunları açıkça konuşun.

Esneklik:
İlişkide esnek olun. Değişen durumlara adapte olun ve birlikte büyümeye açık olun.

Olumlu Enerji:
Pozitif bir atmosfer yaratın. Günlük yaşamın zorluklarına karşı birlikte başa çıkın ve olumlu bir tutum sergileyin.

Dürüstlük:
Dürüstlük ilişkinin temelidir. Partnerinizle açık olun ve hislerinizi gizlemekten kaçının.

Eğlence ve Keyif:
Birlikte zaman geçirmekten keyif alın. Ortak ilgi alanları bulun ve birlikte eğlenceli aktiviteler planlayın.

Unutmayın ki her ilişki farklıdır, bu nedenle uyum sağlamak ve birbirinize özel ihtiyaçlara saygı göstermek önemlidir. İlişkinizde iletişim açık olduğu sürece, sorunları birlikte çözmek daha kolay olacaktır.

Eleştirmeyin

mutlu iliski nasil olmali

Doğru bir ilişki ve daha uzun süreli bir birliktelik için, eşlerin birbirlerini eleştirmesi gayet doğaldır. Olması gerekende budur.

Fakat eşinizi/partnerinizi eleştireceğim diye sert davranmak, acımasızca konuşmak onun duygularına zarar verecektir.

Size bakış açısını değiştirmesine sebep olacaktır. Siz onu daha güzel bir ilişki olması için eleştirirken “bunu yapma” derken sert davranışınız onun kırılmasına, içinde yaralar açmasına ve sizden uzaklaşmasına sebep olacaktır.

Görmemezliğe Gelmeyin / Duvar Örmeyin

Birlikte yaşadığınız kişinin sorunlarını görmemezliğe gelmekte aynı şekilde ilişkiye zarar veren durumlardan biridir. Onun üzüldüğü durumları bilmek ve umursamamak yani görmemezliğe gelmek ilişkiye vurulan en büyük darbedir. Yaşanılan sorunlara karşı olmamış, yokmuş gibi davranmak, duvar örmek hataların başında gelir. İlişki uzmanları duvar örmeyi erkeklerin sıkça yaptığını belirtiyorlar.

Sağlıklı bir ilişki için, sorunları görmemezlikten gelmenin, duvar örmenin ilişkiye zarar vereceği kaçınılmazdır. Sorunlarınızı çözmek için uygun zaman, mutlu ve neşeli ve sakin bir ortamı bekleyip, sorunlarınızı konuşmak ve çözmek, uzun ilişki için yapılacak en doğru harekettir.

Bir Başka Kişiye İlgi Göstermeyin

İlişkilerde en çok zarar veren olay, partnerin bir diğer üçüncü kişiye ilgi göstermesidir. Yanlış anlamalara büyük sebep olan olayda buna çok dikkat etmek gerekir. Bu yüzden partnerinize saygısızlık etmemek için bu tür davranışa girmemeniz gerekir. 3. cü kişilere çok fazla değer vermek, ilgi göstermek partnerinizi yaralar ve uzun bir ilişkiyi zedeler.

Aşağılamayın

Yapmamanız gereken bir davranıştır. İlişki dışında dahi herhangi birini aşağılamak ne kadar kötü bir durumdur bunu hepimiz biliriz. Hele ki ilişkilerimizde karşı tarafı aşağılayıcı sözler etmek ilişkinize kendinizin vurduğu darbedir. İlişkinizin bozulması kaçınılmazdır.

Patlama Yaşamayın

Hayat zor, insanları tanımak zor, insanlarla anlaşmak zor. Farklı kişiliklerle birarada olmak ve onlarla anlaşmaya zorlanmak, parasal sıkıntılar, borç, ödeme faturalar derken bazı anlar gelir ki patlamaya ramak kalmıştır. Hatta patladığımız anlar bile olabilir. Aman siz siz olun başka sebeplerden ötürü sevdiğinize sakın patlamayın. Hıncınızı, sinirinizi ondan çıkarmayın.

Uzun yıllar birlikte olacağınız kişiyi, başkalarının verdiği sıkıntı yüzünden kırmayın. Başkalarına söyleyemediğiniz ve içinizde kalan siniri partnerinizden çıkarmayın. Bilakis o sizin sakinleşmenize yardım eden ve hayat yolunda birlikte yürüyeceğiniz insandır. Sakın ani patlamalarda yanınızda bile olsa kendinizi tutun, ona kırılacağı alınacağı bir laf etmeyin. Sonra kaybeden siz ve ilişkiniz olacaktır.

Affedici Olun / Kabullenin

Birlikte olduğunuz partnerinize karşı anlayışlı olmalısınız. Herkesin sorunları vardır. İlişkinizin başında sorunlarını açık açık anlatan partnerinize, daha sonraları başına kakmayın. Ayrıca herkes hata yapabilir. Hataların karşısında anlayışlı ve affedici olmak, ilişkinizi uzun süreli yapabilir. Mutlu ve güzel bir birliktelik için saygıyı, hoşgörüyü, anlayışı sakın unutmayın.

Mutlu Bir İlişki İçin Dikkat Edeceğiniz 6 Önemli Unsur

Mutlu Bir İlişki İçin Dikkat Edeceğiniz 6 Önemli Unsur
Mutlu Bir İlişki İçin Dikkat Edeceğiniz 6 Önemli Unsur
Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezleri kullanmaktayız. Kabul ediyorum.Çerez Politikamız