Kese Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Sıcak bir banyoda terleme, ölü derilerin vücuttan atılmasına neden olur. Sağlık için çok yararlı olan banyo yapmanın faydasını, birde keselenme ilede arttırmak mümkün. Kese yapmanın faydası ve zararı nelerdir açıklayalım.

0 1.397

Banyo yapmanın yararlarını bilmeyen yoktur. Banyo yaparken kese yapmanın faydalarını ise çok kişi umursamaz bile. Oysa kese yapmak cildi çok güzelleştirir, pürüzsüz bir ten ve diri, canlı ve pembe bir vücut ortaya çıkartır. Kese yapmanın faydaları olduğu gibi kese yapmanın zararları da vardır. Gelin hepsini sırayla yazalım. Önce Kese Yapmanın Faydaları Nelermiş öğrenelim.

Kese Yapmanın Faydaları

Pürüzsüz ve pırıl pırıl bir cildin yanısıra ruhumuza huzur veren kese, Türk kültürüdür. Türk hamamlarında kadın, erkek tellak ve natırlara rastlamak mümkündür. İsteyenlere ücret karşılığı muazzam kese yapmaktadırlar. Kese yapmanın faydaları şunlardır.

  • Vücudumuzu keselerken farkında olmadan yapılan masaj bize huzur verir, dinlendirir.
  • Cildimizin yenilenmesinde yardımcı olur.
  • Ölü derileri ve kirleri vücudumuzdan atılmasına yardımcıdır.
  • Kese yaparken cilt altında meydana gelen kan dolaşımını arttırır. Kan dolaşımının artması ile vücudumuz daha hızlı ve canlı çalışır.
  • Canlanan vücudumuz, bizim iyi nefes almamızı sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Cildimizde özellikle burunda meydana gelen siyah nokta olıuşumunu engeller.
  • Cildimiz pırıl pırıl ve pürüzsüz olur.
  • Kese sonrası yapılan sabunlanma vücudumuzun çok güzel kokmasına sebep olur.
  • Bacaklara yapılan kese selülit oluşumunu engeller.
  • Bacakların pürüzsüz görünüme kavuşmasını sağlar.
  • Akne oluşumunu engeller.
  • Ciltteki gözenekleri açarak derinin nefes almasını sağlar.
  • Ciltte aşırı yap varsa cilt yağını alır.
  • Kan dolaşımının aetmasının sonucunda hücreler yenilenir ve çoğalarak güçlenr.

Kese Yapmanın Zararları Nelerdir?

Her şeyin fazlasının zararlı olması gibi kese yapmanında hatta fazla kese yapmanın da zararları vardır. Kese yapmanın zararı çok fazla yoktur ancak çok sık kese yapıldığı zaman keselenmenin zararları görülür. Peki kese yapmanın zararları nelerdir yazalım.

  • Cildimizi koruyan deri tabakasına zarar vermemeliyiz. Bu yüzden çok sık yapılan kese cildimizi koruyan üst tabakaya zarar verebilir. Ölü derileri atmaya yarayan kese, farkında olmadan koruyucu deri tabakamıza zarar verebilir. Bu yüzden 15 günde bir keselenmek daha iyidir. Yada haftada 1 kese yapılacaksa çok bastırarak ve çok sert yapılmamalıdır.
  • Sert kese ile keselenmek ve sık sık keselenmek cildin koruyucu nemini yok eder. Derinin tahriş olmasına sebep olur.
  • Tahriş olan deri mikroplara karşı korumasızdır. Keselenmek deride ki gözenekleri açtığı için dış etkenlerden gelebilecek mikroplar gözeneklerden içeri girerek kişiyi hasta yapabilir.

Kese Ne Kadar Sıklıkla Yapılmalıdır?

Çok fazla değil. En azından hergün değil. 15 – 20 günde bir yağılan kese hem sağlığa hem vücuda iyi gelecektir.

Kese nasıl kullanılır?

Dayanacak kadar sıcaklıkta yapılan banyo sırasında kese yapılmalıdır. Vücut sıcak su buharından terlemeli, vücut sıcak olmalıdır. Kese yaptıktan sonra mutlaka tüm vücut sabunlanmalıdır. Kese sayesinde vücuttan atılan ölü deriden sonra vücudumuzu koruyan derimiz bol sabunlanmalıdır. Ardından dayanabilecek kadar sıcaklıkta ki su ile bolca durulanmalıdır.

Kese Nasıl Yapılır?

Sıcak bir banyoda yeterince terli bir vücuda uygulanmalıdır. Kese sıcak su ile yıkanıp ıslatılıp suyu sıkılarak kullanılmalıdır. Sulu kese yapılmasını önermiyorum. Kese ıslak olmalı asla kuru kese ile keselenmemelidir. Ku kese ile keselenmenin sonucunda deri tahriş olur. Keselenme sırasında vücuttan ölü deri çıktıkça sıcak su dökülüp deriler su ile vücuttan atılmalıdır. Keselenme yapılırken ara ara keseyi sıcak su ile yıkayıp üzerinde biriken ölü derilerden arındırılması gerekir.

Yüze Kese Yapılır mı?

Evet. Yüzdeki ölü derilerinde atılması gerekir. Özellikle burun üzerinde oluşan siyah noktalar kese sayesinde yok olur. Yüze yapılacak kese çok çok dikkat ve yumuşak yapılmalıdır. Yüz asla ovulmamalıdır. Vücuda yapıldığı gibi keselenmemelidir. Yanakların üzerinde adeta okşar gibi kese gezdirilmeli, minik ve hassas bir şekilde bastırılarak yapılmalıdır. Yüze sert kese yapmak, cildin kırışmasına sebep olur. Sadece alın, burun ve yanlarına kese yapabilirsiniz. Yanaklarınıza bir kez keseyi gezdirmek yeterlidir. Yüzü tahriş etmeden ve çok narin kese yapılmalıdır. Ardından bolca duru su ile durulanmalıdır.

Kese Nasıl Muhafaza Edilir?

kese yapmanin faydalari

Kese ilk kullanılacaksa sıcak su ve sabunla ilk olarak elde yıkanmalıdır. Sonra ki günlerde artk keseye sabun sürülmez.

Kese asla sabunlanmamalıdır. Sabun, ya da vücut sabunu vb. maddeler, kesenin özelliğinin yok olmasına, yapısının bozulmasına sebep olur. Keselenme sonucu kese yine sıcak sudan geçirilip sadece su ile yıkanıp hava alarak kuruması sağlanmalıdır.

Herkesin Kesesi Ayrı Olmalıdır

Kese, hijyen bakımından çok önemlidir. Herkesin ayrı banyo kesesi olmalıdır. Kese ortak kullanılmaz. Kullanılırsa, kese aracılığı ile bir kişide olan mikroplar, diğer bir kişiye keselenme sırasında geçebilir.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezleri kullanmaktayız. Kabul ediyorum.Çerez Politikamız