İp Askı Nedir, Nerelere ve Herkese Yapılır mı, Kalıcılığı Kaç yıl Sürer?

0 651

İp askı Nedir? İp askı yüze uygulanan bir yöntemdir. Genç görünmek için estetik amaçlı olarak ya da yüz felci geçirmiş olan bir hastanın yüzüne tedavi amaçlı ya da yaşlanma gibi sarkma durumlarında yapılan uygulamadır. Cildi kaldırmak, sıkılaştırmak için cerrahi etki olmadan uygulanır. Cildin altına içi polyester, dışı silikon olan ipler cilt altına konur. Biyolojik anlamda insan vücuduna uyumlu olan bu ipler, yüzü daha genç gösterebilecek germe işlemini gerçekleştirir. Ameliyat olmak istemeyenlerin fakat yüzünü gerdirmek isteyenlerin başvurduğu dikişsiz bir uygulamadır.

İple germe, dökülen veya sarkan cildi şekillendirmeye yardımcı olan kozmetik bir prosedürdür. İple gerdirmeler, yüzünüze tıbbi sınıf iplik malzemesini sokarak ve ardından ipliği sıkarak cildinizi “çekerek” cildinizi sıkılaştırdığını iddia eder. bu yöntem, yüzünüzün veya göğüslerinizin şeklini kaldırmayı ve şekillendirmeyi amaçlar. İple gerdirmeler 1990’lardan beri kullanılmaktadır, ancak iple gerdirmeler için kullanılan malzemedeki yenilikler son yıllarda popülerliğin artmasına neden olmuştur.

Yüze ip askı yapıldığı zaman iplerin olduğu yerde vücut daha fazla kolajen yapacaktır. Kolajen, cildinizin dolgun ve dolgun görünmesini sağlayan proteindir. Yaşlandıkça yüzde kırışıklıklara ve sarkmalara neden olur. İp askı yapıldıktan 1 ay sonra mutlaka kontrole gidilmesi gerekiyor. İplik askıları, cildinizi “germek” için geçici vir yöntemdir.

İp Askı Herkese Yapılır mı?

İp Askı Herkese Yapılır mı
İp Askı Herkese Yapılır mı

Evet. İp askı herkese yapılır. 25 yaş üstü her hanıma yapılabilir. Erkeklerede ip askı yapılıyor. Hem erkekler hem de kadınlar için uygulanır. Kaşlarda düşüklük olanlarda, elmacık kemiklerinin yukarıda olması, gıdı sarkmalrında ip askı yapılabilir. Son zamanlarda ip askı ile burun kaldırmada yapılmaya başlanmıştır. Sadece çok ince derili olan kişilerde ip askısı yapılmıyor.

İplik kaldırma için tipik aday, 30’lu yaşların sonlarında ve 50’li yaşların başındadır. Genel olarak sağlıklı olan ve yaşlanmanın belirtilerini yeni fark etmeye başlayan bir kişi, iple gerdirmenin ince etkisinden en fazla faydayı görebilir.

İp askının sağladığı yararlar nelerdir?

  • Ciltteki sarkmaları yok eder, ciilde gerginlik verir.
  • Daha keskin kenarlı bir çene kontoru kazanılmasını sağlar.
  • Cildinizin kolajen sentezini arttırır.
  • Cilt gerginlik kazanacağı için cildin daha parlak görünmesini sağlar.

İp Askının Kalıcılığı Kaç Yıl Sürer?

İp askının kalıcılığı kişiden kişiye değişir. 9 ayda ipler yavaş yavaş erimeye başladığı için genç hastalarda 1 ila 1,5 yıl kalır. Orta yaşında olan hastalarda ise 1 yılda yavaş yavaş ipler erimiş oluyor.

İp Askı Nerelere Yapılır?

İp askısı nerelere uygulanır aşaüıda listeledik.

  • Çene konturu düzeltilmesi,
  • Ağız kenarındaki cilt çöküklerinin düzeltilmesi,
  • Gülme çizgileri olan nazolabiyal kırışık yani burun kenarı çöküklerinin düzeltilmesi,
  • Alın ve kaş kaldırma,
  • Burun ucu kaldırma gibi işlemler için uygulanır.

İp askı nasıl yapılır? İp askı yapılırken ağrı, acı hisedilir mi?

İşlem sırasında önce mutlaka local anestezi uygulanıyor. Ardından iğneler ile tekrar uyuşturma yapılıyor. İşlem esnasında ağrı acı olmuyor ama işlem sonrasında ağrı ve acı bulunmaktadır. İpleri cildinizin altına sokmak için ince bir iğne veya kanül kullanılacaktır. İpliklerin yerleştirilmesi 30 ila 45 dakika sürebilir. İplikler takıldıktan sonra yerleştirme yöntemi kaldırılacaktır. Cildinizin altında hafif bir baskı veya sıkılaşma hissedebilirsiniz. İğneler çıkarıldıktan birkaç dakika sonra işleminiz tamamlanmış olacak ve eve ya da işe dönebilirsiniz.

İp Askısı Nasıl Yapılır

İp Askısı Nasıl Yapılır?

Yüz hatları orantılı olmadığı için mutlaka önce çizim yapılıyor. Ardından local anestezi kremi sürülür. Asla dikiş olmaz.

Bir iğne yardımı ile nerede sarkma varsa önceden çizilen yerden giriş yapıp saç köklerine girerek ip bırakılıp iğne çekilir. İpin 360 derece kırçılları bulunuyor. Bu kırçıllar saç köklerini tutuyor.

İpler cilt altı bağ dokularına tutunur ve ip çekildiğinde yüz gergin hale getirilir. Kanüllerin giriş delikleri nokta kadardır ve saç çizgisinde olduğundan görülmez ve kendiliğinden kapanır.

İp askısı nasıl yapılır sorusuna kısaca bu yanıtı verebiliriz.

İşlemi bir doktorun ofisinde yaptırabilirsiniz. Genellikle yaklaşık bir saat sürer. Uyanık olacaksınız ve işlem sırasında doktorunuzla konuşabileceksiniz. Size ne yaptıklarına bakma şansı sunabilirler, böylece ayarlamalar isteyip istemediğinizi onlara söyleyebilirsiniz.

İlk olarak doktorunuz lokal anestezi ile cildinizi uyuşturacaktır. İp askısı yapmadan önce çizim yapılır Ardından, ipleri yerleştirmeyi planladıkları cildinizin altına kanül adı verilen küçük içi boş iğneler kaydırırlar.

İp Askısı

Doktorunuz iplikleri yerine yerleştirmek için kanülleri kullanacaktır. Yüzünüzdeki tedavi alanının ne kadar büyük olduğuna bağlı olarak kaç ipliğe ihtiyacınız olduğuna karar vereceklerdir.

İplikler yerleştiğinde doktorunuz kanülleri çıkaracaktır. Biraz tahriş olabilir ama herhangi bir yara iziniz olmayacak.

İp Askı Kaç Yılda bir yapılıyor. Sürekli ip askı yapılır mı?

2 yıl aralıklarla yapılabilir.

İp askısı yapılan kişi beğenmezse ya da orantı birbirini tutmadı ise düzeltilebilir mi?

Uygulamadan sonra ayna ile dikkatli inceleme sonucunda hasta beğenmezse düzeltmesini istediği yerleri gösterir ve o anda işlem geri alınabilir ya da düzeltilebilir. Hekim tarafından ufak ufak dokunuşlarla orantılı olmayan yerler düzeltilebilir.

Alerjisi olanlar ip askısı yaptırabiliyor mu?

Evet. Alerjisi olanlarda ip askısı yaptırabilirler. Yine de ip askısı uygulama öncesi, doktora söylemekte yarar var.

Fransız ip askı nedir?

Fransız ip askıda ipler diğer ip askılarda olduğu gibi yerleştirilir fakat kullanılan ip silikon iplerdir. Bu nedenle silikon iplerle yapılan askılara Fransız askıları denir.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezleri kullanmaktayız. Kabul ediyorum.Çerez Politikamız