Fillerin Şaşırtan Özellikleri
Filler devasa büyüklükte olan ve hortumlular takımı türünden kalan, insanlar tarafından sevilen, duygusal hayvanlardır. Fillerin Şaşırtan Özellikleri herkes tarafından merak edilir. İnsanlık tarihinden daha eskiye dayanan tarihleri olan fillerin sayıları gittikçe azalmaya yüz tutuyor. Bu devasa hayvanlar oldukça duygulu ve toplu yaşamayı seven, birbirlerine düşkün hayvanlardır.
Filler grup halinde aile olarak yaşamayı seven hayvanlar olduğu için, birbirleri ile olan bağları çok güçlüdür. Birbirlerini korur ve gözetirler. Herkes tarafından merak edilen Fillerin Şaşırtan Özellikleri hakkında ayrıntılara geçelim.
Fillerin Özellikleri Nelerdir?
- Fillerin zekası oldukça iyidir. Asla unutmazlar. Bilimsel araştırmalar sonucu zekalarını inceleyen bilim adamları, onlarca yıl sonra dahi, nerede yaşadıklarını, insanları asla unutmadıkları öğrenilmiştir.
- Sevgi dolu çok duygusal hayvanlardır. Fillere kötü bir olay yaşatılmadıkça, filler insanların ve diğer hayvanların karşılacağı tehlike karşısında daha önceden onları korumak amacı ile özel bir ses çıkararak onları uyardıkları bilinmektedir.
- Yavrularına çok düşkündür. Yavru fil doğduğu andan itibaren sevgi ile karşılaşır. Sürüde bulunan diğer dişi filler, anne filin yanına gelerek, doğan yavru fili korumaya, onunla kaynaşmaya başlarlar. Yavru fil tüm sürüde ki fillerin sorumluluğuna o an girer. Öyle ki eğer buzağı tehlikede ise anne fil canı pahasına yavrusunu korur. Hatta diğer filler de kendi yavrusu olmasa bile, başka file ait olan yavru fili tehlikeden canı pahasına korurlar. Yavru filin annesi ölürse, bir başka dişi fil yavruyu korumaya alır, annelik yapar. Yaşlı filler bunun için biçilmiş kaptandır. Yavru fillerin koruması yaşlı fillere aittir. Genç filler yiyecek aramaya gittiklerinde, sürünün yaşlıları yavru fillere sahip çıkar, korur.
- Mermahetlidirler, Yardımseverdirler. Fiilerin içinde daha zayıf ve hasta olan fil varsa hemen onu korumaya, ayakta tutmaya çalışırlar. Filler, zayıf olan filin omuzlarına ve kafasına masaj yapmak için hortumlarını kullanır. Ayrıca gövdelerini hasta filleri ayağa kaldırmak için kullanırlar ve vücutlarını yaralı veya hasta bir filinkini desteklemek için kullanmaya çalışırlar. Sağlıklı filler seyahat ederken genellikle dönüp daha yavaş olan sürü arkadaşlarına geri dönerler, durur ve ilerlemeye devam etmeden önce fillerin yetişmesini beklerler.
- Yas Tutarlar. Sürü içinde bir fil öldüğünde diğer filler insanlarda olduğu gibi yas tutarlar. Hortumları ile ölen filin kafasını okşarlar. Yasları bazen uzun yıllar alır. Yıllar önce ölmüş sadece emikleri kalmış bir filin yanına tıpkı insanlarda olduğu gibi mezar ziyareti şeklinde gidebilirler. Yavruları, sadece kemikleri kalmış anne filin kafatasını hortumları ile okşadıkları gözlenmiş. Yavrular, ölen anne filin kemikleri başında saatlerde kalarak gövdelerini anne filin çene kemiğine koymuş, hortumları ile kafatasını okşadıkları görülmüş.
- Fillerin ağladıkları biliniyor. Kötü bir olayla karşılaşan filler, ağlıyor uzun süre strese girdikleri biliniyor. Yavru filin, yaşadığı kötülüğü asla unutamadığı ve travma geçirdiği gözlenmiş. Yemek yemiyor, oynamıyor hatta diğer aile bireylerinin sosyalleşme çabalarına uzun süre yanıt vermeyen filler görülmüş.
- Çok iyi yüzücüdürler.
- Kulakları çok iyi duyar ve güçlü ses iletme özellikleri vardır.
- 4 adet ayağını ustaca kullanırlar. Çok hızlı koştuklarında 4 ayağını hız kesmek için fren yapmak amacı ile kullanabilirler.
- Fiilerin hamilelik süreleri 22 aydır.
- Fiilerin, beyni, kalbi canlılar içinde en büyük olan hayvanlardır.
Fillerin Vücut Şekli
Filler yaşayan en büyük kara memeli hayvanlarındandır. Büyük kulakları ve hortumları bulunur. Çok kalın bir derisi ile uzun bacakları vardır. Uzun dişleri bulunur. Dişleri çok değerlidir.
Filler Ne Yer, Kaç Yıl Yaşar, Nerede Yaşar? ilginizi çekerse okumak için tıklayınız.