Kızılay’ dan Müge Anlı’ya Platin Madalya Verildi

Müge Anlı ATV Televizyonunda yaptığı “Müge Anlı İle Tatlı Sert” programında Arakan’ lı müslümanlar için yardım kampanyası oluşturdu. Kızılay ile elele vererek yapmış olduğu yardım kampanyasında en yüksek yardım miktarı olarak 3 milyon 511 bin lira toplandı. Bunun sonucu Kızılay Müge Anlı‘ ya büyük başarısından dolayı en yüksek ödül olan Platin Madalya ile ödüllendirdi.

Müge Anlı geçen yıl Ramazan ayında Kızılay ile birlikte başlattıkları “Arakan İçin İyilikte Yarışalım” adlı yardım kampanyasında en yüksek tutarı topladığı için Kızılay tarafından yüksek ödül olan Platin Madalya‘ ya layık görüldü.

Müge Anlı Kızılay’ dan Platin Madalya Aldı

Müge Anlı‘ nın ödülünü “Müge Anlı İle Tatlı Sert” programı canlı yayın sırasında Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık tarafından verildi. Başarılı sunucu Müge Anlı ödülü Kerem Kınık’ tan alırken “bu ödülü yardım kampanyasına destek veren herkes için alıyorum” dedi.

Arakan’ lı müslümanlar için toplanan yardım kampanyası sonucu Bangladeş’ te bir mahalle kuruldu. Mahallenin adına Müge Anlı ve Dostları Mahallesi kondu. Tam 1118 konuıt yapılarak binlerce Arakan’ lı müslüman halkın huzur içinde yaşayacağı mahalle inşa edildi. Şu an için bir mahalle olmaktan çıkan ve bir kasabaya dönüşen mahallede bir çok etkinliklerinde yapılıyor.

Müge Anlı ve Dostları Mahallesi Yardımına Platin Madalya

Müge Anlı ve Dostları Mahallesinde toplam 1118 konut yapıldı ve bunların bir kısmına Arakanlı müslümanlar yerleşti. Geri kalan konuıtlarada yavaş yavaş yerleşim yapılıyor. Kızılay, mahallede ki konut sayısını 1200′ e tamamlanacağını bildirdi.. Mahallede, sağlık ocağı, çamaşırhaneler, su kuyuları, toplum merkezi ve futbol sahası yapıldı. Moral için orada yaşayan Arakan’ lı müslüman gençler arasında futbol turnuvası düzenleyen Kızılay, 37 tane takım oluşturdu. Takımda oynayan Aralan’ lı gençlerin toplarını, ayakkabılarını, futbol spor kıyafetlerini Kızılay sağladı.

Mahallede yaşayanlar için moral olması açısından düzenlenen futbol turnuvası ile insanların hayata daha iyi baklamaları sağlandı. Kızılay’ a olan güven ve sevgi dahada arttı. Ayrıca mahallede yaşayan Arakan’ lı müslümanların okuma yazma öğrenmesi için yapılan çalışmalar özel olarak düzenlenmiş toplum merkezlerinde gerçekleşiyor. Savaşın zulmünden kurtulmaları için inşa edilen mahallede barınmadan öteye bir yaşam armağan eden Müge Anlı ve Dostları‘ na Kızılay‘ da en büyük ödül vererek onurlandırdı.

atvKızılaymuge anliMüge Anlı ve Dostları Mahallesiplatin madalya
Yorumlar (0)
Yorum Ekle