Ojeler Nasıl Saklanmalı
Çoğu kadının vazgeçilmez süslenme malzemelerinden biri olan ojeler nasıl saklanmalıdır? Kimileri buzdolabında saklamalıyız derken kimileri de buzdolabı şart değil karanlık bir yerde saklanması yeterli derler. Peki acaba hangisi doğrudur? Ojeleri nasıl saklamalıyız, buzdolabında mı yoksa karanlık kuytu bir yerdemi?
Ojeler renk renk, parlak mat olarak bütün kadınların ilgisini çeker. Her renk ve her çeşit, parlak, mat oje alıp makyaj masasında sıra ile dizmek tüm kadınlara mutluluk verir.. Ojeleri son güne kadar bozulmadan kullanmak ise çok kişinin kafasını karıştırır.
Ojeler Nerede Saklanmalı?
Oje Buzdolabına Konur Mu ?
Ojeler serin ve karanlık yerde muhafaza edilmelidir. Buzdolapları ojeleri saklama için en uygun yerlerdir. Oje buzdolabına konur mu ? demeyin. Evet, oje buzdolabına konur. Ojeyi buzdolabında saklamak akıllı bir davranıştır. Çünkü ojenin hem kullanma süresini uzatmış olursunuz hemde serin yerde kaldığı için bozulmasını önlemiş olursunuz.
Zaten hemen hemen her evde buzdolabında mutlaka en azından 1 tane oje bulunur. Ojenin en güzel saklama yeri buzdolabı olduğu için tüm kadınlar bir tane bile olsa ojelerini buzdolabına en kuytu bir yere koyarlar.
Ojeleri Bozulmadan Nasıl Kullanabiliriz? Ojeleri Bozulmadan Nasıl Saklamalıyız
Ojenin kapaklarını kullandıktan sonra düzgün kapatmalıyız. Yere devrilme sıklığı çok olduğundan dökülme riski bulunur. Oje lekesi çok zor çıkacağı için kapağını dükkatlice kapatmak gerekir. Oje kapağı iyi kapatılmazsa içine hava gireceği için kısa zamanda bozulmasına sebep olur. Ayrıca ojenin kapağı iyi kapatılmazsa oje içindeki uçucu maddeler uçacak ve oje katılaşacaktır.
Ojenin ağzını kapatırken kenarlarına oje değdirmemeliyiz. Kapak ağzında kuruyan oje zamanla kapağın iyi kapanmamasına sebep olur. Hava ile temasa geçen oje kısa zamanda bozulur,.
Oje şişesinin ağzı eğer ojelendi ise kuruyup kapağın iyi kapanmasına engel olacağı için bir aseton ile şişenin ağzı temizlenmelidir.
Ojeleri kullanmadan önce mutlaka çalkalamalıyız. İki elimizin arasına oje şişesini alarak, ellerimizi oje şişesine sürterek hızlıca çalkalamalıyız. Kullanmadan önce bu işlemi mutlaka yapmanız tavsiye edilir. Bunun sebebi oje içindeki dibe çökmüş maddelerin çalkalama yolu ile çökmenin ortadan kalkarak, tüm maddelerin birbirleri ile kaynaşması sağlanmış olacaktır.
Ojeleri Bozulmadan Kullanmak İçin Bir Kaç İpucu
- Oje asla açık havada sürülmemelidir. Rüzgarlı bir havada sürülen ojenin içine giren hava ojenin bozulmasına sebep olur. İçindeki uçucu maddeler uçar. Kapalı bir yerde ojenizi sürün.
- Ojeleri dik değil yatay olarak saklamalısınız. Ojenin içindeki maddeler dibe çökmesi önlenmiş olur.
- Güneş ve sıcaktan koruyunuz. Ojenin kurumasına sebep olur.
- Donmuş ojenin içine aseton damlatmamalısınız. Donan ojenizin içine aseton yerine oje çözücüleri alıp 2-3 damla damlatmanız yeterlidir.
- Ojeyi kullanmadan önce mutlaka çalkalamalısınız. İçindeki maddelerin birbirine kaynaşarak daha iyi renk vererek, sürmesi daha kolay olacaktır.
- Ojeyi kullandıktan sonra dikkatlice kapağını kapattığınızdan emin olmalısınız. Oje kapağı tam kapanmalı içine hava girmesi önlenmelidir.
- Şişe kapağında donmuş ojeleri aseton ile bir pamuk yardımı ile silin. Kapağın sağlam kapanmasına engel olacağı için silinip, temizlenmesi şarttır.
Ojenin Kullanım Süresi Ne Kadardır?
Açılsın veya açılmasın ojenin kullanım süresi 1 yıldır. 1 yıl sonunda ojeler bozulmaya, katılaşmaya başlar. Oje içindeki uçucu maddeler 1 yıl içinde uçup gideceği için, oje koyulaşıp katılaşacaktır. Kullanılması tavsiye edilmez.
Ojeleri daha fazla kullanmak, ömrünü uzatmak için, kapağı sık sık açılmamalı ve buzdolabında kapalı bir bölümde saklanmalıdır. Buzdolabında saklanan oje uzun yıllarca bozulmadan kalabilir.