Kedi Bakımı Nasıl Olmalı? Evde Kedi Beslemek

0 1.134

Evde kedi beslemek sanıldığı kadar kolay değildir. Kedi bakımı nasıl olmalı, Kedi nasıl bakılır, temizliği, aşıları, beslenmesi dikkate alındığında, kedi bakımına bir bebek gibi özen göstermek gerekir. Dünyanın en sevimli canlılarından biri olan pamuk yumakları diye sevilen, çocukların gözbebeği kedi nasıl bakılır püf noktalarını anlatalım.

Evde Kedi Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kedi, evcil hayvanlar içinde evde bakılması için en çok tercih edilen canlılardır. Neredeyse M.Ö.1600 yıldan beri insanlarla birlikte içiçe yaşayan evcil hayvanlardır. Onun ahenkli, keyifli bir şekilde hırlaması insanda terapi gibidir, huzur verir. Çokda güzel oyun arkadaşı neşeli canlılardır. Kedi bakımı büyük sorumluluk getirdiği için sadece sevmek için alınmaması gerekir. İhtiyaçlarını karşılamalı, temizliğine önem verilmeli, sık sık veteriner kontrolüne götürülmeli ve sağlıklı kalabilmesi için vitaminli kedi mamaları, kedi yiyecekleri ile beslenmelidir.

Erkek Yavru Kedilerin Sahibi İle Aralarında ki Sevgi Bağı Nasıldır?

Erkek yavru kedi, sahibine sevgi gösterisi yapmaya bayılır. Büyüdükçe bu sevgisini göstermez saklar. Yavru iken gösterdiği yakınlığını erkek kedi büyüdüğünde göstermemeye başlar.

Dişi Yavru Kedilerin Sahibi İle Aralarında ki Sevgi Bağı Nasıldır?

Dişi yavru kediler ise erkek yavru kedilerden dafa farklıdır. Dişi kedi, yavru iken sahibi ile çok fazla yakınlık kurmaz. Önce güven sağlaması gerekmektedir. Güven sağladıktan sonra ise sahibi ile çok sıkı bir sevgi bağı ile bağlanırlar. Adeta bir sevgi yumağı haline dönüşürler.

Kedi Tüyüne Hazırlıklı Olun

Kedi yumuşak ve tüylü bir canlıdır. Çok tüy dökerler. Evinizin her yerinde kedi tüyü ile karşılalaşabilirsiniz.

Kediler çok fazla tüy dökecekleri için, evde kedi beslemek isteyen kişiler tüy döktüklerini bilerek beslemelidirler. Tüyden hoşlanmayanlar için eve kedi almak doğru bir hareket değildir. Hem sizin için hemde sevgi uyumağı kediler için mutsuz bir durum olacaktır. Kedi tüylerine hazırlıklı olursanız, tüylerini sürekli tarar ve bakım gösterirseniz, kedi daha az tüy dökecektir.

Evde Kedi Nasıl Beslenir ve Kedi Bakımı Nasıl Olmalıdır ile ilgili bilgiler

Kedi Su Kabı Temiz Olmalıdır
Kedi Su Kabı Temiz Olmalıdır
  • Kedinize sahip olduğunuz andan itibaren hemen ilk iş olarak veterinere götürüp aşılarını yaptırmanız gerekmektedir. Karma aşıları ve kuduz aşısı yaptırmalısınız. Karma aşısını vb. aşıları her yıl düzenli olarak yaptırmanız gerekmektedir. Veterineriniz size aşı takvimi verecektir. Aşı takvimine uymanız kedi bakımı için atılan en önemli adımdır.
  • Kediniz evinize ilk geldiğinde evi tanımak isteyecektir. Kedinizin maması ve su kabını ilk gün nereye koyduysanız artık hep orada durmalıdır.
  • Her kedinin farklı kişilikleri vardır. Kedinizin kişiliğini çözmeye çalışın. Onu anlamaya çalışırsanız aranızdaki sevgi bağı çok daha hızlı gelişir. Kedilerin agresif ve kıskanç olduğu anlar olacaktır. Saygı ile karşılamanız gerekmektedir.
  • Kedinizin su kabı çok temiz ve kolay ulaşabileceği yerde olmalıdır.
  • Kedi maması ve suyu düzenli aralıklarla temizlenmeli, belli saatlere uyarak mama verilmelidir. Bu kedinizin düzenli beslenmesini sağlayacaktır.
  • Kedinin dışkısını yapabileceği özel bir kum kabı olmalıdır. Asla mama ve su kabının yanında olmamalıdır. Kediler çok temiz hayvanlardır. Dışkısını yaptığı yerde yemek kabı olması kedinizi mutsuz edecek, strese sokacaktır.
  • Kedinizin tırnaklarını illede kesmek isterseniz bunu bir veterinere giderek kestirebilirsiniz. Eğer kedinin tırnaklarını kendiniz kesmek isterseniz, kediniz uyurken patisine bastırarak yavaşça ama mutlaka ucundan kesmelisiniz. Eğer dibinden keserseniz kedinizin ölümüne neden olabilirsiniz.
  • Kediler oyuncudur ve çok enerjiktirler. Ona kendi başınada oynayacağı kedi oyuncakları alın. Sık sık kediniz ile birlikte vakit geçirin, onunla oynayın.
  • Kediler nankör değildir. Siz ona sevginizi verirseniz karşılığını kat kat alacaksınız.
  • Kediler lider ve kişilk sahibi hayvanlardır. Size uyum sağlamasını beklerseniz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Siz kedize göre hareket ederseniz, onu anlamaya çalışır, saygı ile yaklaşırsanız dünyanın en mutlu insanı olabilirsiniz.
  • Kediler tırmalamayı çok severler. Doğalarından gelmektedir. Bunu bilin ve değerli eşyalarınızı, deri koltuklarınızı ya da pahalı mobilyalarınızı tırmamalaması için önlemi siz alın. Kedi tırmaladığı yerin değerli olduğunu bilemediğinden sonra ona kızmayın. Önlemi baştan siz alın.
  • Kediler insanlar gibi hasta olabilir. Gribe yakalanabilir. Sıcak tutmalısınız. Çok soğuk yiyecekler vermemelisiniz.

Kedi Beslenmesi, bakımı itina ister

Kedi Beslenmesi
Kedi Beslenmesi
  • Kediler tek tip besinle beslenmemelidir. Kedilerin yiyebileceği değişik besinler verilmelidir.
  • Kediler belli saatlerde beslenmesine dikkat edilmelidir. Hergün aynı saatte mama kabına yiyecek konmalıdır.
  • Kedilere çiğ olarak ciğer et verilmemelidir. Bağırsaklarda çiğ et uzun süre kalacağı için kediler için sağlıklı olmayacaktır.
  • Kedilere ara ara vitamin takviye edilmelidir. Özellikle gebe kedilerin vitamine, kalsiyum ve minerallere çok daha ihtiyacı vardır.
  • İshal olan bir kediye tavuk verilmesi gerekir.
  • Kediler kemikleri çiğnemezler, ezmezler. Olduğu gibi kemikleri yutarlar. Yutulan kemik kedilerin sindirim sisteminde ciddi problemlere neden olabilir. Bu yüzden eğer et verilecekse kemiklerinden sıyrılmaları gerekir. Balık kılçıklarını nasıl temizliyorsak, etli kemikleride kemiğinden ayırmak gerekiyor.
  • Kedilere tatlı verilmemelidir. Gözlerini bozar, şişmanlatır. Sağlıklı değildir. Tatlı kedi için son derece zararlıdır.
  • Kedilere balık verirken kılçıkları temizlenmiş ve ızgara yapılarak verilmelidir. Balığı haşlamak balıktaki besleyici bezinlerin ölmesine yol açar. Izgara yapılarak ve kılçıkları temizlenmiş olaraj verilen balık kediniz için besleyici olacaktır.
  • Ciğeri sık vermemelisiniz. Çiğ verilen ciğer kedinizi ishal eder. Pişirilerek verilen ciğer ise kedide kabızlığa yol açar. Sık ciğer vermeyin.
  • Kedilerei peynir verebilirsiniz. Kalsiyum ve protein bakımından zengin olan peyniri kedinize gönül rahatlığı ile verebilirsiniz. Peynirin çok tuzlu olmamasına dikkat etmelisiniz.

Güzel Kedi Fotoğrafları

Fotoğrafların Büyük Halini Görmek İçin Üzerlerine Tıklayınız.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezleri kullanmaktayız. Kabul ediyorum.Çerez Politikamız